söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

New Republics medgrundare ny delägare i Publik

Publicerad: 3 april 2019, 12:25

Karin Jihde blir ny delägare i pr-byrån Publik. Närmast kommer hon från Samtrafiken men tidigare i karriären har hon bland annat varit med och grundat pr-byrån New Republic.


Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Utöver Samtrafiken och New Republic har Karin Jihde erfarenhet från både rollen som kommunikationsdirektör på Stim och rådgivare på Friskis & Svettis. Totalt har hon arbetat med kommunikation och pr-arbete i över 15 år.

Som ny delägare och vice vd på Publik kommer hon bland annat bli ansvarig för bolagets satsning på interimuppdrag på chefsnivå.

– Att Karin kommer in och även blir en del av ägargruppen är långt bättre än vad vi kunde förvänta oss. Hennes erfarenhet och expertis kommer att vara till stor nytta för våra uppdragsgivare, säger Alexandra Carmback, vd för Publik.

Bland Publiks kunder finns bland annat varumärken som Exportkreditnämnden, Sveriges Olympiska Kommitté, Skanska, Folksam och Stim.

– Publiks grundfundament är att endast begriplig kommunikation gör nytta, säger Karin Jihde. Det är helt i linje med min övertygelse när jag hjälper företag och organisationer att tydliggöra sitt uppdrag: vad de står för, vart de ska och hur de gör det. Att renodla, förenkla och förmedla kräver mer jobb än att krångla till det.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev