fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

News55 siktar på börsen – värvar ex-minister

Publicerad: 25 april 2017, 12:20

Lena Adelsohn Liljeroth och Johanna Öberg. Två namnkunniga värvningar för News 55

News55 startade som en sajt för snart två år sedan. I dag innefattar verksamheten mässor, print och digital närvaro. Nu tar News55 sikte mot börsen och i samband med det förstärker man styrelsen med Johanna Öberg och Lena Adelsohn Liljeroth.

Ämnen i artikeln:

News55Johanna ÖbergLena Adelsohn LiljerothStyrelse

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det är förra kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth och förra Stampen Medias förre vd Johanna Öberg som nu tar plats i News55:s styrelse tillsammans med Tobias Fagerlund, till vardags vd på SpiffX, som valdes till ny styrelseordförande.

– Det är underbart att vara ung och vår tid präglas av en stark ungdomskultur. Men med ålder kommer erfarenhet och visdom. Nu är det dags för den mogna generationen att ta mer plats. Så när jag först hörde talas om News55 var min reaktion: "Helt rätt!", kommenterar Lena Adelsohn Liljeroth sitt nya uppdrag i ett pressmeddelande.

Mellan juli och december 2016  förvärvade News55 bland annat Seniorevent, den ledande mässarrangören inom seniorsegmentet, vilket ligger till grund för en fortsatt kraftig tillväxt inom mässor och events. Resultatet för räkenskapsåret landade på en förlust om 3,8 miljoner kronor före avskrivningar med en omsättning på 4,5 miljoner kronor.

Det senaste halvåret har präglats av integration och gemensam utveckling mellan de två verksamheterna.

– Det senaste halvåret har kännetecknats av sammanslagningen där vi har tagit en hel del investeringar för att lägga grunden för kraftig tillväxt 2017 och 2018, säger Fredrik Lundberg, vd och medgrundare av News55 i en kommentar.

News55 utesluter inte fler förvärv som en del av bolagets tillväxtstrategi. Mässåret har börjat med  välbesökta mässor i Skövde, Kalmar, Växjö, Eskilstuna och Karlstad. Under 2017 kommer News55 att genomföra seniormässor i närmare 30 städer från Sundsvall i norr till Ystad i söder.

News55 har även inlett en satsning på printprodukter som distribueras i samarbete med pensionärsorganisationerna PRO och SPF Seniorerna, bland annat på mässorna. Digitalt innebar januari nytt rekord med 1,6 miljoner sidvisningar.

News55 siktar på att flerdubbla sin omsättning under 2017 samtidigt som förberedelserna har påbörjats för en möjlig marknadsnotering under 2017. Under Q1 stod det klart att mer intäkter hade säkrats för 2017 än den totala omsättningen 2016.

– Vi har dragit igång den processen eftersom vi bedömer att det finns ett stort publikt intresse kring vår verksamhet och för att vi ser stora möjligheter att fortsätta vår snabba tillväxt och verkligen etablera oss som en aktör att räkna med på den svenska mediakartan. Vi vill bland annat ge fler möjligheten att ta del av vår framtidstro och samtidigt erbjuda våra investerare de möjligheter en publikt handlad aktie ger, säger Fredrik Lundberg i en avslutande kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev