måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Niclas Rislund slutar som chefredaktör på Dagens Media

Publicerad: 19 december 2017, 14:18

Niclas Rislund.

Foto: Pressbild

UPPDATERAD. Chefredaktören slutar på Dagens Media efter knappt två år på posten.

Ämnen i artikeln:

Dagens MediaNiclas Rislund

FT

Fredrik Thambert


Niclas Rislund utsågs till chefredaktör på Dagens Media i början av sommaren 2016 efter att ha varit tillförordnad utgivare under en period. Innan dess var han redaktionschef på tidningen.
– Det var inte alls ett svårt beslut. Jag är glad och stolt över att få leda vår engagerade redaktion, sa han till Resumé då.

Nu lämnar han, enligt uppgifter till Resumé. Dessa bekräftas av Dagens Media.

"Beslutet att lämna Dagens Media har inte varit enkelt, men nu är beslutet fattat, jag har sagt upp mig, och det känns så klart både spännande och lite läskigt. Under våren kommer jag att lämna över till min efterträdare" skriver Niclas Rislund i en artikel på sajten.

Reportern Madeleine Nilsson går in som tf. chefredaktör.
– Det har inte varit ett enkelt beslut. Jag har jobbat på Dagens Media i elva år. När jag tillträdde som chefredaktör blödde tidningen, både pengar och personal. Det har vi lyckats vända. Vi har en betydligt mycket mer stabil verksamhet i dag. Jag vill framöver jobba ännu mer med affärsutveckling och den kommersiella delen av mediebranschen, säger Niclas Rislund till Resumé och fortsätter:

– Jag lämnar över mycket av det vardagliga arbetet till Madeleine Nilsson. Men jag kommer att vara kvar under våren och sköta en del kommersiella åtaganden.

I Niclas Rislunds sista ledare i tidningen skriver han "Snart är det dags för lite välförtjänt ledighet för oss på Dagens Media – hör gärna av dig med synpunkter om vad du vill läs mer – eller mindre – under nästa år". Men till nu blir det alltså inte han som ska leda redaktionen. Till Resumé säger Niclas Rislund att beslutet att lämna är hans eget.

Vad ska du göra framöver?
– Det kan jag inte riktigt berätta om nu, men hoppas kunna göra det ganska snart.

Niclas Rislund kom till Dagens Media år 2007 från Expressen. Detta efter att ha dömts i hovrätten för föregivande av allmän ställning.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev