söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nora Henriksson blir filmchef på Appelberg

Publicerad: 6 september 2018, 11:19

Nora Henriksson efterträder Elin Sahlström som i somras tog över som ny vd på contentbyrån Appelberg.

Ämnen i artikeln:

Appelberg

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Nora Henriksson är med sina många år i tv-rutan ett välkänt namn i branschen. Utöver att ha lett ett otal sportsändningar för TV4 och Canal Plus (nuvarande C More) har hon även jobbat som redaktör på Nordisk FilmTV där hon arbetat med program som Fuskbyggarna, Konstnärsdrömmen och Ebbots Ark.

Det senaste året har hon jobbat som exekutiv producent och projektledare på Appelberg, men nu tar hon klivet till att bli ansvarig för contentbyråns filmavdelning.

– Brytpunkten mellan det dokumentära berättandets autenticitet, reklamvärldens kreativitet och hela content-genrens uppdrag att berätta starka historier är väldigt spännande tycker jag. Min företrädare Elin Sahlström har skapat en filmavdelning som har väldigt mycket kreativ talang, och som speglar just den mixen på ett intressant sätt, säger Nora Henriksson i ett pressmeddelande.

Appelbergs filmavdelning har i dag 14 anställda och står för 30 procent av byråns omsättning.

– Just den här gruppen är också en stark anledning till att jag tackade ja till den här utmaningen. Det, tillsammans med att det är en väldigt spännande tid för rörligt innehåll där det hela tiden rör på sig och det gäller att ligga i framkant när det kommer till mätning, uppföljning och omvärldsanalys.

Nora Henriksson efterträder Elin Sahlström som i somras tog över som ny vd på den B2B-inriktade contentbyrån Appelberg.

– Med sin breda bakgrund och sitt stora engagemang har jag stort förtroende för att Nora kommer att fortsätta utveckla filmavdelningen och ta den till nya nivåer, en resa jag känner att jag bara påbörjade. Jag lämnar därför med varm hand över till Nora, säger Elin Sahlström, vd på Appelberg Publishing Group.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev