Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nord DDB rekryterar Berghsduo

Publicerad: 27 april 2018, 13:01

Anna Salonen och Ida Jonsson.

Redan innan examen från Berghs har Anna Salonen och Ida Jonsson jobbat på en rad olika projekt för Nord DDB. Nu ansluter de till byrån på heltid.


Ämnen i artikeln:

Nord DDB

Berghsstudenterna Anna Salonen och Ida Jonsson har sedan i höstas jobbat på Nord DDB parallellt med sina studier. Duon har bland annat jobbat med lanseringen av det nya Nord DDB samt med Vattenfalls nya varumärkesidentitet.

Nu, när de tagit examen, ansluter de till byrån på heltid.

– Anna och Ida var först på praktik hos oss som designers, det visade sig snabbt att dom var mer än designers. Extrema multitalanger som behärskar allt. Inte som i lite bra på allt, utan spets i allt. Det känns fantastiskt att dom nu börjar hos oss på heltid och vill vara med på Nords tripp framåt, säger Fredrik Simonsson på Nord DDB.

Anna Salonen och Ida Jonsson är just nu aktuella med en kampanj för Eytys som prisats vid årets Art directors club i New York. De har även belönats med guld i One show young ones, blivit shortlistade i Future lions och är även finalister i årets Young lions-tävling.

– Nord har en regellös inställning till att göra reklam. En punkig attityd hos en stor byrå med mäktiga kunder är ett ovanligt fynd som känns helt rätt. Reklam ska vara där människor är, oavsett om det är på en avlång skärm eller i populärkulturen. Vi vill hellre jobba med byråer vars jobb hamnar på 9GAG än på sidan tre i DN, säger Anna Salonen och Ida Jonsson.

Läs mer om Nord DDB:s rörelse mot en mer populärkulturell byrå i det senaste numret av Resumé.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Nord DDB

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.