Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nord DDB skiftar ledning

Publicerad: 10 april 2018, 15:17

Andreas Dahlqvist och Maja Siösteen.

Foto: Pressbild

Andreas Dahlqvist tar över som vd på byrån och Maja Siösteen får utökat ansvar. Samtidigt lämnar Tove Langseth – precis som hennes make.


Ämnen i artikeln:

Maja SiösteenTove LangsethAndreas DahlqvistNord DDBOlle Langseth

Förra veckan avslöjade Resumé att cd:n Olle Langseth lämnar Nord DDB för Forsman & Bodenfors. Nu står det klart att även vd:n – tillika hans fru Tove Langseth – slutar.
– Jag har haft tio helt grymma år på DDB och att leda byrån under de senaste har varit både spännande och utvecklande. Jag känner dock att det är ett naturligt läge för mig att lämna glashuset på Torsgatan, även om det givetvis sker med en rejäl dos vemod, säger hon i ett pressmeddelande.

Vad hon ska göra härnäst är oklart.
– Tove och Olle har varit viktiga för DDBs framgång under sina tio år på byrån, men vi förstår också att de vill hitta nya utmaningar. För oss är det dock viktigt att även fortsatt ha en kreatör vid rodret och ett orubbligt kreativt fokus för hela byrån, säger Niclas Melin, koncernchef Nord DDB.

Ecd:n Andreas Dahlqvist som i höstas flyttade hem efter några år i USA tar över vd-rollen.
– Jag har alltid drivit byråer med kreativ tyngd och spets. Hjärtat och tyngdpunkten måste bestå av dem som skapar vår produkt. Därför skapar vi en ny struktur även på kreatörsavdelningen med ett brett och platt ledarskap. Jag tror på tydligt mandat hos de som leder våra uppdrag och vi har många som vill kliva fram och ta ett större ansvar, säger han i en kommentar.

I den nya strukturen får byråchefen Maja Siösteen utökat ansvar att leda det dagliga arbetet.
– Vi har satt en tydlig riktning med ambitiösa mål och nu är inget viktigare än att se till att vi skapar de bästa förutsättningarna för att nå dit. Därför känns det såklart roligt att få jobba ännu mer och närmare det viktigaste vi har, alla fantastiska människor här på Torsgatan som skapar magi i vardagen, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.