Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nordisk Film TV satsar dokumentärt

Publicerad: 16 januari 2015, 12:58

John Mork.

Nordisk Film TV rekryterar John Mork som chef för current affairs och dokumentärer. Han ligger bland annat bakom serier som "Kommunpampar" och "Krig för fred och saknad".


Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Produktionsbolaget Nordisk Film vill öka sitt fokus på aktuella händelser och dokumentärt berättande. John Mork får en nyckelroll i att utveckla erbjudandet och kommer också att sitta med i företagets kreativa ledningsgrupp.

– Nordisk Film TV satsar mycket på att ta fram nya format och idéer som gör avtryck och som fångar upp en strömning i samhället. Jag ser verkligen fram emot att utveckla morgondagens program tillsammans med det kreativa och erfarna teamet på företaget, säger han i en kommentar.

Nordisk Film TV:s vd Kristoffer Graci menar att deras nyrekrytering kommer att spela en viktig roll. Han har tidigare jobbat som producent på Meter, Jarowskij, Titan och Silvio Entertainment.

– På en tv-marknad med allt fler internationella aktörer kommer lokalt starkt engagerande innehåll, som lever och diskuteras även utanför själva tv-sändningen bli allt viktigare. Current affairs och dokumentärserier har den förmågan. Jag är därför väldigt glad att vi har rekryterat John Mork, som är en av Sveriges vassaste historieberättare

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Nordisk Film TV

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.