Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Norran byter chefredaktör

Publicerad: 12 april 2016, 12:19

Marcus Melinder tar över Norran.

Foto: Norran.se

Lars Andersson lämnar rollen som chefredaktör på Norran för att bli senior reporter. Marcus Melinder tar över chefsposten.


Ämnen i artikeln:

NorranChefredaktörLars AnderssonAnette Novak

Lars Andersson har varit chefredaktör på Norran sedan 2012, då han ersatte Anette Novak, som i dag leder Medieutredningen. Han hade då varit anställd på tidningen sedan 1985.

Nu går Lars Andersson ner från sin chefsposition för att bli senior reporter med inriktning på näringsliv och fördjupning på tidningen. Han blir även produktägare för Norran Affärsliv och kommer även att jobba med utveckling för tidningsledningen. Lars blir stf utgivare i den nya organisationen.

– Var sak har sin tid. Jag har suttit längre än någon allmän chefredaktör på tidningen och det i en tid då förändringstempot gått allt snabbare. Den här förändringen ligger rätt i tiden, säger Lars Andersson i en kommentar.

Han ersätta av Marcus Melinder, redaktionschef på Norran sedan september 2015.

– Jag känner mig hedrad över att få vara med och leda ett medieföretag med en så tydlig lokal förankring som Norran har. Det är ett urstarkt varumärke, säger Marcus Melinder.

Melinder arbetade under sex år som nyhetschef och stf ansvarig utgivare på Tidningen Ångermanland. Dessförinnan har han bland annat jobbat som reporter på Sveriges Radio Västernorrland.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.