Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Northmill rekryterar Zmartas CMO

Publicerad: 16 januari 2020, 09:58

Den svenska tech-banken Northmill tillsätter Mattias Hallgrim som ny chief marketing officer.


Ämnen i artikeln:

Northmill

Mattias Hallgrim kommer närmast från en CMO-roll på Zmarta där han jobbat sedan 2014. Under sin tid på Zmarta var han med och lanserade varumärket internationellt.

På Northmill, som profilerar sig som en tech-bank, får han övergripande ansvar för hela marknadsavdelningen och både etablera och forma bankens varumärke. Northmill fick sitt bankstillstånd så sent som i september 2019 och har sedan dess rekryterat för expansion. Koncernen omsatte 2018 435 miljoner kronor med ett resultat om 113 miljoner kronor. Totalt har man 130 anställda i Sverige, Finland och Polen.

– Det är verkligen roligt att ha Mattias ombord. Hans långa erfarenhet och djupa kunskap inom marknadsföring, försäljning och varumärkesarbete kommer att bli en viktig tillgång till vårt team när vi växer vårt bankerbjudande och skalar upp verksamheten ytterligare. Vi bygger en bank som kretsar kring kundens behov vilket ställer höga krav på att organisationen hela tiden är nyfiken och lyhörd. Mattias kommer spela en viktig roll i att fortsätta utveckla den kulturen, säger Hikmet Ego, vd på Northmill, i ett pressmeddelande.

Mattias Hallgrim kommer även ta plats i bankens ledningsgrupp.

– Jag känner mig ödmjuk inför uppgiften och ser mycket fram emot att fortsätta utveckla det fina momentum som Northmill har byggt upp. Det finns en genuin vilja att vara en pådrivare i branschen mot smartare bankprodukter som hjälper människor att spara pengar. För mig är marknadsföring och kommunikation en integrerad del av affären och det känns spännande att bli en del av en ny konsumentbank som utmanar en traditionell bransch genom att sätta kunden i fokus, berättar han.

Tidigare i karriären har han även jobbat på Ticketmaster, TradeDoubler och C More. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Northmill

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.