Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

NT och Corren får nya chefredaktörer

Publicerad: 3 november 2015, 15:17

Östgöta Media har gjort klart med två veteraner till tjänsterna som chefredaktörer på NT och Corren.


Östgöta Media genomgår en omorganisation som innebär att drygt 20 redaktionella tjänster försvinner. I samband med detta får NT och Corren nya chefredaktörer.

NT:s chefredaktör Anders Nilsson lämnar på grund av nedskärningarna. Mats Willner, med en 25-årig bakgrund på Norrköpings Tidningar, tar över NT i februari. Han har under åren haft flera positioner på tidningen, såsom sportreporter, redaktionssekreterare och sportchef. När han tar över som chefredaktör kommer inte inte bli några långa stunder på kontoret.

– Jag tänker inte sitta så mycket på ett tjänsterum, säger Mats Willner. Jag ska fortsätta vara ute där allt händer och är glad att nu få mer tid till det. Samtidigt hoppas jag att reportrarna ska kunna vara ute på stan lite mer och möta våra läsare, säger han till egna tidningen.

Klart är att chefredaktören blir tidningens ansikte utåt, men exakt vad rollen innebär är inte klart, enligt NT.se.

Christer Kustvik blir den som tar över Corren. Han ersätter Anna Lindberg som tar över utgivarskapet och det ekonomiska ansvaret på alla tidningar utom Folkbladet. Christer Kustvik har en 25-årig bakgrund på Corren, bland annat som redaktionschef och sportchef på tidningen.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan. Det är ett hedersuppdrag och ett drömjobb för mig, säger han till Corren.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.