Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny ansvarig utgivare på 24 Journalistik

Publicerad: 4 september 2017, 13:38

Andreas Norinder blir ansvarig utgivare för 24 Journalistiks elva nyhetssajter.

Foto: Samuel Slättman/24Kalmar

Andreas Norinder blir ny ansvarig utgivare för 24 Journalistiks alla sajter.


Ämnen i artikeln:

24Journalistik

Andreas Norinder har tidigare jobbat som nyhetschef inom koncernen och tar nu över det ansvariga utgivarskapet för de elva nyhetssajterna som ryms inom 24 Journalistik. Norinder blir även deskchef för 24 Journalistiks centralredaktion i Kalmar.

– De publicistiska frågorna är jätteviktiga för oss som nyhetsförmedlare och att få driva det arbetet framåt känns både viktigt och spännande, säger Andreas Norinder. Vi verkar i en 100 procent digital värld och jobbar hårt för att vara snabbast med nyheterna. Därför är det också extra viktigt att vi ser till att de pressetiska frågorna hela tiden är närvarande, då våra publiceringar har stort genomslag.

Sedan startskottet i Kalmar 2014 har 24 Journalistik etablerat sig i Blekinge, Malmö, Kristianstad och Uppsala. De senaste startade redaktionerna är de i Helsingborg och Halmstad.

– 24 Journalistik går mot strömmen. När andra mediehus drar ner och säger upp personal så etablerar vi oss på nya orter och fastanställer duktiga, ambitiösa journalister. Det känns hedrande att få vara en av dem som är med och utvecklar denna satsning på framtidens lokaljournalistik, säger Andreas Norinder.

Innan tiden inom 24 Journalistik-koncernen har Norinder jobbat på bland annat Sveriges Radio, Gefle Dagblad, Barometern och VLT.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

24Journalistik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.