Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny biträdande försäljningsdirektör på TV4

Publicerad: 24 augusti 2017, 08:30

Foto: TV4

Rikard Sjöberg blir ny biträdande försäljningsdirektör på TV4-Gruppen. Sjöberg efterträder Fredrik Lamotte som lämnar TV4 under hösten.


Ämnen i artikeln:

TV4-Gruppen

Rikard Sjöberg kommer närmast från tjänsten som försäljningschef på TV4-Gruppen. I rollen som försäljningsdirektör blir han chef för försäljningsavdelningens kundorganisation.

– Rikard har haft en central roll i många av våra större affärer och för genomförandet av de stora förändringar som TV4:s säljorganisation och produktflora genomgått under de senaste åren. Han har en unik förståelse för och insikt i marknadens behov, och utgör också en stark röst för att föra dessa behov tillbaka till säljorganisation och agera på dem. Jag är väldigt glad att Rikard tar sig an det här uppdraget, säger Malin Häger, försäljningsdirektör TV4-Gruppen.

Tidigare har Sjöberg haft flertalet roller inom TV4, bland annat som mediebyråansvarig, förhandlingsansvarig och chef för strategi och projektledning inom affärsstödsenheten.

– Det här är ett otroligt kul och spännande uppdrag. TV4 är en trygg och stabil samarbetspartner och leverantör för Sveriges alla annonsörer. Målet är att vi med den tryggheten och stabiliteten i grunden ska fortsätta vidareutveckla våra produkter och lösningar tillsammans med våra kunder, att vi ska bli ännu bättre på att snabbt uppfatta våra kunders behov och agera på det, och att leverera de lösningar som annonsörerna behöver, berättar Sjöberg i ett pressmeddelande.

Rikard Sjöberg tillträder sin nya tjänst den 1 september. Hans gamla tjänst kommer att vara vakant tills dess att en ny försäljningschef utses.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4-Gruppen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.