Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny CD på Volt som värvar kreatörsduo

Publicerad: 1 november 2018, 07:27

Jörgen Berglund tillsammans med Jacob Eklöf, copywriter och Anton Holmstrand, art director

Efter nio år som art director på Volt kliver nu Jörgen Berglund upp som byråns creative director. Som ett första steg rekryterar han en kreatörsduo från Berghs till byrån.


Ämnen i artikeln:

VoltCreative directorReklam

– Jörgen är en superduktig kreatör och en fantastisk person. Han är redan idag en viktig del i Volts kulturbygge och är helt perfekt i rollen som creative director, säger Henrik Stampe, vd på Volt i en kommentar.

Jörgen Berglund har arbetat på Volt sedan 2009 och vunnit flertalet priser i bland annat  Guldägget, Clio, Lovie Awards och Epica. I dag arbetar han primärt med Försvarsmakten. Det kommer han göra även i fortsätnningen, men han kommer också bli mer övergripande involverad i samtliga av Volts kunder. Han har tidigare klivit in som tillförordnad crative director på byrån.

– Att exakt nio år på dagen efter jag började på Volt ta steget från AD till CD känns kul, spännande och lite läskigt. Eftersom jag redan är en del av interiören här på Södermannagatan 15 så kommer det till viss del bli "business-as-usual", men också en stor möjlighet att fortsätta utveckla byråns kreativa höjd och breda erbjudande, säger Jörgen Berglund i en kommentar.

Ett av hans första drag som creative director blev att anställa två lovande kreatörer. Jacob Eklöf, copywriter och Anton Holmstrand, art director kommer direkt från Berghs med en vinst från One Show i bagaget och ska nu stärka upp det kreativa teamet.

– Tio minuter på en portfolio-night var egentligen allt som behövdes för att jag skulle känna; dom här ska vi ha! Sen gick sommaren och nu är de äntligen på plats och lyser upp höstmörkret med sin briljans och unika idéer. Att båda två också är supertrevliga, ödmjuka och reklamintresserade gör att dom passar som en perfekt indiepop-t-shirt här på Volt, avslutar Jörgen Berglund.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoltCreative directorReklam

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.