Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny chef på SR i Stockholm

Publicerad: 15 september 2015, 10:49

Andreas Miller

Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio

Andreas Miller blir ny chef för SR Stockholm där de lokala kanalerna P4 Stockholm och P5 STHLM samt de rikssändande redaktionerna P4 Extra och Vaken ingår. Andreas Miller är för närvarande kanalchef för Sveriges Radio Uppland.


Det senaste året har Sveriges Radio genomfört ett utvecklingsarbete kring de två Stockholmskanalerna P4 Stockholm och P5 STHLM. Ambitionen är att skapa två lokala kanaler med stor lyssnarnärvaro, ett än mer mångfacetterat utbud och att parallellt också nå nya lyssnargrupper. Projektet sjösattes i våras och nu tar Andreas Miller steget in i det pågående utvecklingsarbetet.

– Omgörningen av SR Stockholm är ett stort och viktigt uppdrag för hela P4 och Sveriges Radio. Det känns mycket inspirerande och kul att tillsammans med medarbetarna få skapa en vass och nära journalistik, som når ut på alla plattformar, både i de två lokala kanalerna och i P4 Extra och Vaken, säger Andreas Miller i en kommentar och fortsätter:

– Min ambition är att skapa goda förutsättningar för att det gedigna förändringsarbete som pågår ska hitta sin form och ge lyssnarna Europas bästa storstadsradio, säger Andreas Miller.

Andreas Miller tillträder sin nya tjänst på heltid den 2 november

– Med sitt engagemang, driv och stora publicistiska intresse kommer Andreas Miller att bidra med trygghet, stabilitet och kraft. Han är van att leda stora redaktioner och bidrar också med nyfikenhet och en förmåga att kombinera vardagsverksamheten med långsiktiga och tydliga visioner, säger Jakob Sillén, områdeschef Mälardalen i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.