Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny chefredaktör för The Local

Publicerad: 20 maj 2016, 12:50

Emma Löfgren är ny chefredaktör för The Local.

Emma Löfgren är första svensk att bli chefredaktör för tidningen The Local, som rapporterar om Sverige globalt.


Emma Löfgren skickliga skriftliga engelska förståelse för bevakningen har varit bidragande orsaker till att The Locals tidigare vice chefredaktör nu tar klivet upp till att bli chefredaktör, som förste svensk att inneha positionen. Alla tidigare chefredaktörer har haft sitt urrsprung i engelskspråkiga länder.
– Jag ser fram emot att kombinera mina erfarenheter från utländsk media med mina svenska rötter för att berätta om Sverige för en global läsekrets. Det ska bli spännande att hjälpa till att ta Europas mest intressanta medieprojekt just nu till nästa nivå, säger Emma Löfgren i en kommentar, och syftar till hennes tre år på tidningar i Skottland.

– The Locals grundidé är att bli en bro mellan Sverige och världen – att måla en bild av händelserna i Sverige med kunskap inifrån, men med ett utifrånperspektiv, säger James Savage, medgrundare och Managing Editor i en kommentar.

Han fortsätter:
– Med Emma Löfgren har vi en person som förstår vad världen vill läsa om Sverige samtidigt som hon har bra förutsättningar att navigera det svenska samhället. The Local Sweden kommer att växa ännu större med henne vid rodret. Att hon även skriver en vacker och perfekt engelska är grädden på moset.

The Local har har nio utgåvor i Europa och nåt totalt nära 5 miljoner läsare, varav 1 miljon på Sverigesajten.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.