Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny chefredaktör på Galago

Publicerad: 13 februari 2018, 14:02

Rojin Pertow, ny chefredaktör på satir- och serietidningen Galago.

Rojin Pertow blir ny chefredaktör för Galago.


I höstas meddelade Johannes Klenell, dåvarande chefredaktör på Galago, att han skulle lämna tidningen.

Nu har Galago gjort klart med Klenells efterträdare – Rojin Pertow. Pertow kommer närmast från Fria Tidningen/ETC där hon haft en tjänst som kultur- och opinionsredaktör.

– Galago har varit en del av mitt liv på många olika sätt. Allt ifrån politiskt uppvaknande till politisk depression, så det känns stort att få vara en i gänget nu, säger Rojin Pertow.

Pertow är vid sidan av sitt arbete även aktiv inom flyktingmottagningen och driver den feministiska och samhällskommenterande podcasten "Häxor och kamrater". Hon tillträder sin nya tjänst omgående.

– Rojin har ett brinnande intresse för tecknade serier och politisk satir. Hon är dessutom en skicklig och erfaren redaktör med en massa idéer och debattlusta. Det känns fantastiskt att få in någon med Rojins energi och erfarenhet på Galago, säger Sofia Olsson, förläggare på Galago Förlag och ansvarig utgivare för tidningen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.