Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny chefredaktör på Golf Digest

Publicerad: 13 april 2017, 08:01

Ny chefredaktör för det Egmontägda magasinet Golf Digest blir Eric Franzén. Han tar över efter Oskar Åsgård.


Ämnen i artikeln:

Tidskrifter

I februari blev det klart att Oskar Åsgård tar över som ny chefredaktör på Svensk Golf, efter Tobias Bergman. Samtidigt lämnande Oskar Åsgård rollen som chefredaktör för Golf Digest. Nu tar Eric Franzén alltså över publikationen.

– Det är en väldigt kul och spännande utmaning. Jag ser fram mot att bygga vidare på den starka utveckling som tidningen haft sedan den relanserades i tjockare och exklusivare format, säger Eric Franzén i ett pressmeddelande.

Egmont Publishings golfmagasin Golf Digest fyllde 30 år förra året och fick i samband med detta en ny kostym i form av tjockare utgåvor, fräschare layout och ett vässat redaktionellt innehåll.

Enligt Orvestomätningen för helåret 2016 har Golf Digest ökat sin räckvidd med tio procent och når nu 64 000 läsare med varje nummer.

– Den svenska upplagan har alltid haft en egen själ, och så kommer det att fortsätta att vara. Det exklusiva samarbetet med Golf Digest i USA är givetvis också en odiskutabel tillgång som ger oss tillgång till mycket unikt material med de allra största namnen inom golfen, säger Eric Franzén i en kommentar.

I det senaste numret av Golf Digest hittas en stor utrustningsspecial, där bland annat 105 av årets hetaste klubbor testats och betygsatts. På tisdag den 18 april kommer årets tredje nummer av Golf Digest ut, då med flerfaldige majorvinnaren Phil Mickelson på omslaget.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Tidskrifter

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.