Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny chefredaktör på Rapidus

Publicerad: 11 mars 2015, 14:22

Erik Olausson.

Nyhetsbyrån Rapidus skiftar chefredaktör. Kristian Svensson lämnar Rapidus för Sparbanken Skåne. Tar över gör nyhetschefen Erik Olausson.


Ämnen i artikeln:

Rapidus

Den Sydsvenska nyhetsbyrån Rapidus får en ny chefredaktör i Erik Olausson. Han går in som redaktör redan idag och axlar manteln som utgivare från den 1 april.

– Det känns utmanande, men framförallt spännande att bli chefredaktör. Det är ingen smal sak att ta över efter Kristian Svensson men efter åtta år på Rapidus, varav fem som nyhetschef, kan jag verksamheten utantill och hade inte tagit jobbet om jag inte var övertygad om vår förmåga till framtida stordåd, säger Erik Olausson till den egna sajten.

Kristian Svensson, som jobbat på Rapidus i tio år varav de senaste sex som chefredaktör, går till Sparbanken Skåne där han blir kommunikatör.
– Det känns fantastiskt att ha varit med och lyft Rapidus till den etablerade nyhetstjänst det är idag. Under mina år som utgivare har vi haft flera riktigt stora scoop, som även fått internationellt genomslag. Jag tänker bland annat på våra avslöjande om Apples uppköpsaffärer i Skåne. Men nu ska det bli enormt roligt att gå vidare till en ny utmaning, säger han.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Rapidus

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.