Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny digital dagchef på SVT Nyheter

Publicerad: 20 september 2018, 09:06

Foto: Anders Strömquist/SVT

Karin Ekman blir ny digital dagchef på SVT Nyheter.


Ämnen i artikeln:

SVT NyheterSVT

Karin Ekman har senast arberat som chef för SVT-nyheternas sociala medier och har varit ansvarig för dialogprojektet #dinröst, där allmänheten kunde skicka in videor med sina åsikter inför valet, som sedan publicerades på SVTs hemsida. Innan dess har hon bland annat arbetat som projektledare för SVT Debatt.

– SVT Nyheter är en stor skuta, med stora muskler och oerhört skickliga medarbetare. Att få stå vid rodret ser jag som ett verkligt privilegie och en rolig utmaning, säger Karin Ekman i ett pressmeddelande.

Som digital dagchef kommer Karin Ekman ansvara för att leda nyhetsarbetet på redaktionen och är operativt ansvarig för all daglig publicering på digitala plattformar.

– Karin Ekman är en erfaren chef som under många år jobbat med digital journalistik. I sitt tidigare jobb som chef för SVT Nyheters sociala kanaler har hon skaffat sig en djup insikt i hur publiken använder vårt nyhetsmaterial, något som kommer vara en stor tillgång i det nya jobbet som digital dagchef, kommenterar Michael Kucera, nyhetschef för online på SVT.

Ämnen i artikeln:

SVT NyheterSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.