Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kommunikationschef för Fortums vattenkraft

Publicerad: 6 maj 2020, 12:32

Jonas Morian lämnar fackförbundet ledarna för energibolaget Fortum.


Ämnen i artikeln:

Fortum

För några veckor sedan inledde Fortum ett nordiskt kommunikationssamarbete med M&C Saatchi, nu presenterar de förändringar även i de interna leden. Framöver kommer Jonas Morian, närmast samhällspolitisk rådgivare på fackförbundet Ledarna, att jobba som kommunikationschef för Fortums vattenkraft. Innan tiden på Ledarna jobbade Jonas Morian på bland annat Almega, Riksbyggen och drev den egna verksamheten Promemorian.

– Jag brinner starkt för samhällsnära och samhällsviktig kommunikation. Och att få göra det på ett bolag som Fortum, som är så pådrivande i omställningen till en renare värld, känns otroligt spännande. Jag ser fram emot att utveckla dialogen om och förståelsen för vattenkraftens roll framåt, med närboende, beslutsfattare och andra intressenter, säger Jonas Morian.

– Jonas Morian kommer till oss på Fortum i ett viktigt skede och kommer att ha en tydlig roll i arbetet med att säkerställa acceptans för vattenkraften, när den utvecklas med nya innovativa lösningar. Det sker nu också avgörande saker på den regulatoriska sidan med bland annat en nationell plan för vattenkraften, där Jonas Morians erfarenheter från politik på svensk och EU-nivå är välkomna, säger Toni Kekkinen, chef för Fortums vattenkraft.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Fortum

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.