Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kommunikationschef på Civil Rights Defenders

Publicerad: 15 november 2018, 09:13

Maria Granefelt tillträder som kommunikationschef på Civil Rights Defenders.


Ämnen i artikeln:

Civil Rights Defenders

Maria Granefelt har senast varit tio år på Fairtrade Sverige, där hon sen mars i år varit Head of Brand and Communications. Hon har dessutom studerat statsvetenskap och kinesiska på Stockholms universtiet, pluggat strategisk kommunikation och journalistik på Berghs och har i tio år varit China Co-ordinator på Amnesty International Sweden.

– I en tid när mänskliga rättigheter allt oftare undergrävs eller ifrågasätts, både i Sverige och i världen, är Civil Rights Defenders arbete med att stötta människorättsförsvarare viktigare än någonsin. Kommunikation och påverkansarbete har en viktig roll i att sätta strålkastarljuset på dessa frågor, säger Maria Granefelt, i ett pressmeddelande.

Marie Granefelt tillträder sin tjänst 19 november.

– Pressen på människorättsförsvarare blir allt större och det handlar om att få både allmänhet och beslutsfattare att lyssna och agera. Marias roll blir att fortsätta utveckla vår röst och närvaro i de kanaler där vi behövs som mest. Maria är med det ett utmärkt tillskott till en redan stark ledningsgrupp, kommenterar Anders L. Pettersson, chef för Civil Rights Defenders.

– Civil Rights Defenders har alltid imponerat på mig med sina djupa expertkunskaper, samtidigt som de jobbar med spännande innovationsprojekt för att hitta nya sätt att stötta människorättsförsvarare som lever och arbetar under hot, fortsätter Maria Granefelt.

Ämnen i artikeln:

Civil Rights Defenders

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.