Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kommunikationschef på Hemnet

Publicerad: 21 november 2018, 09:43

Jessica Sjöberg blir kommunikationschef för Hemnet med en plats i ledningsgruppen. Hon kommer närmast från NENT där hon var kommunikationschef för företagsfrågor.


Ämnen i artikeln:

KommunikationschefHemnet

Jessica Sjöberg kom till MTG som tillförordnad kommunikationschef för Viaplay i november 2015 och blev därefter vice president för corporate communications. Fram till i dag har hon ansvarat för företagskommunikation på NENT Group Sverige.

Innan tiden inom MTG arbetade Jessica Sjöberg i ledande befattningar med ansvar för kommunikation på Com Hem och TDC Sverige. Inom ramen för sin roll på MTG/NENT Group har hon de senaste åren även varit pr-ansvarig för  evenemanget Women in Tech vars syfte är att få fler kvinnor att såväl söka sig till liksom stanna inom tech-yrken.

– Hemnets position är fullständigt unik med ett varumärke och en tjänst som väldigt många människor i Sverige har en relation till. Efter att ha börjat lära känna Hemnet lite från insidan är det tydligt att bakom en fantastisk produkt står ett lika fantastiskt bolag som jag ser otroligt mycket fram emot att bli en del av. Att stärka bilden av företaget och människorna bakom är något av det jag hoppas kunna bidra med i min nya roll, säger Jessica Sjöberg, tillträdande kommunikationschef på Hemnet i en kommentar.

På Hemnet blir hon ansvarig för marknads- och kommunikationsavdelningen, som även innefattar support, och därmed för kommunikations- och varumärkesarbetet gentemot företagets viktigaste målgrupper som bostadssäljare/köpare, fastighetsmäklare, medarbetare och inte minst framtida medarbetare.

– Det är otroligt viktigt att vår kommunikation gentemot alla våra målgrupper håller ihop. Hundratusentals människor kommer i kontakt med Hemnet varje dag som bostadsköpare eller säljare, mäklare, medarbetare, arbetssökande eller journalist. Alla känner de till Hemnet men vi behöver bli bättre på att definiera och förmedla en gemensam och tydlig bild av vilka vi är och vad vi står för. Jag är väldigt glad över att ha hittat personen som nu ska leda det här viktiga arbetet tillsammans med resten av vårt duktiga marknads- och kommunikationsteam, kommenterar Cecilia Beck-Friis.

Jessica Sjöberg tar plats i ledningsgruppen och kommer att rapportera till vd Cecilia Beck-Friis. Hon tillträder sin nya roll under januari 2019. Erik Segerborg som har varit marknadschef på Hemnet sedan oktober 2017 kommer framöver att fokusera på sitt uppdrag som chief strategy and product officer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

KommunikationschefHemnet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.