Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kommunikationschef på Ratio

Publicerad: 27 november 2017, 09:43

Marina Lätheenmaa blir ny kommunikationschef på Ratio.


Marina Lätheenmaa kommer närmast från en tjänst som seniorkonsult på Paues Åberg Communications. Innan dess har hon under många år jobbat inom kommunikationsbranschen med fokus på samhällspolitiska frågor. Hon har även varit EU-tjänsteman.

Nu blir hon ny kommunikationschef på forskningsinstitutet Ratio.

– Jag är mycket glad att ha fått förtroendet att leda Ratios kommunikationsverksamhet in mot 2020-talet. I dag är det många aktörer som verkar på det arbetsmarknadspolitiska området. Men bland alla dessa har Ratio en mycket viktig uppgift att fylla, nämligen att utifrån ett vetenskapligt perspektiv, påvisa hur den svenska arbetsmarknaden och företagandets villkor kan utvecklas och förbättras, säger Marina Lähteenmaa.

Lähteenmaa efterträder Ann Hallsenius som blir samhällspolitisk chef på arbetstagarorganisationen Ledarna.

– Ratio tar forskningens tredje uppgift, kunskapsspridning, på stort allvar. Marina Lähteenmaa blir en viktig förstärkning i en tid när institutet växer med ett nytt stort program för arbetsmarknadsforskning, säger Ratios vd Nils Karlson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.