Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kommunikationsdirektör på SR

Publicerad: 29 februari 2016, 08:32

Helena Engqvist går till SR.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Helena Engqvist blir ny kommunikationsdirektör på Sveriges Radio. Hon kommer närmast från motsvarande tjänst hos Arbetsförmedlingen.


Ämnen i artikeln:

SR

Helena Engqvist är utbildad journalist och har de senaste åren arbetat på Arbetsförmedlingen, först som presschef och nu som kommunikationsdirektör. Här har hon lett en avledning med 70 medarbetare.

Den 1 juni blir hon kommunikationsdirektör på Sveriges Radio.

– Det ska bli otroligt spännande att få jobba med att lyfta fram den trovärdiga kvalitetsjournalistik som Sveriges Radio står för. Men även de värden som Sveriges Radio står för som företag. I oroliga tider som dessa är det viktigt att skapa arenor för samtal där många röster får höras, där vi fokuserar på det som binder oss samman snarare än det som drar oss isär. Här spelar Sveriges Radio en viktig roll, säger Helena Engqvist i en kommentar.

Helena Engqvist arbetade tidigare som presschef på Skolverket och informationsansvarig på Svenska Brandskyddsföreningen. Hon har även haft journalistuppdrag för bland andra GP, Folket och SvD.

Tjänsten som komdirektör på SR har varit utlyst sedan maj 2015, då Helen Hellströmer lämnade. Bo Albertsson var tillförordnad fram till oktober. Helga Baagøe tillförordnad kommunikationsdirektör fram till sista mars.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.