Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny kulturredaktör på Arbetarbladet

Publicerad: 11 maj 2018, 09:27

Fredrik Björkman blir ny kulturredaktör på Arbetarbladet i Gävle. Han efterträder Bodil Juggas som i sommar lämnar sin tjänst.


Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetMittmedia

Fredrik Björkman kommer närmast från en annan Mittmediatjänst där han ansvarat för koncernens helgbilaga i Hälsingland.

Fredrik Björkman har varit verksam som journalist i Hälsingland i 14 år.

– Om man tänker att kulturen klassiskt brukar delas in i sex grenar – musik, teater, konst, litteratur, dans och film – så har jag ett särskilt varmt förhållande till litteratur, film och konst, berättar han för sin nya tidning.

I intervjun berättar han även att han inte ser sig som en "klassisk kulturtyp" och att han i sitt jobb vill bredda synen på kultur.

– Jag är mycket glad att han börjar hos. Kulturjournalistiken förändras i takt med ändrade digitala medievanor, precis som övrig journalistik. Vi är mitt inne i en spännande tid där åsikter och kommentarer är ett utmärkt sätt att engagera nuvarande och nya läsare. Där kommer Fredrik att ha en betydelsefull roll, säger Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetMittmedia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.