Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny marknadschef på Naturvetarna - rekryteras från Appelberg

Publicerad: 13 augusti 2020, 10:23

Petra Malm, som under 2019 och inledningen av 2020 varit tf vd på Appelberg, lämnar byrån för att ta över som marknadschef på fackförbundet Naturvetarna.


Ämnen i artikeln:

Appelberg

Naturvetarna är fackförbundet för många av landets naturvetare, totalt har förbundet cirka 33 500 medlemmar. Nu får de en ny marknadschef i Petra Malm som ansluter från contentbyrån Appelberg. På Appelberg har hon haft flera ledande befattningar, under 2019 och inledningen av 2020 var hon bland annat tf. vd i Elin Sahlströms frånvaro. Under Petra Malms tid som tf vd gjorde Appelberg en förflyttning från tryckta till digitala medier, en förflyttning som ledde till minskat omsättning, uppsägning av personal men ett kraftigt förbättrat resultat.

LÄS MER: Appelberg sparar sig till vinst

– Förbundet behöver utveckla sin marknadskommunikation, öka medlemsantalet och ta en större plats i det offentliga samtalet kring utvecklingen av samhället. Vi ska visa för beslutsfattare, befintliga och presumtiva medlemmar att naturvetare står för många av lösningarna på de globala utmaningar vi har i samhället, oavsett om det handlar om tillgången till rent vatten, klimatet eller livsmedelsförsörjningen, säger Per Klingbjer, förbundsdirektör, i ett pressmeddelande.

Petra Malm har även tidigare i karriären jobbat inom den fackliga världen, mellan 2011 och 2015 jobbade hon som redaktör för facktidningen Civilekonomerna, en tidning hon under 2012 även agerade som tf. chefredaktör för. Hon sitter även i styrelsen för branschorganisationen Swedish content agencies.

– Jag ser fram emot att börja på Naturvetarna, och få vara med att synliggöra och driva dessa viktiga frågor framåt, säger Petra Malm.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Appelberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.