Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag19.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Folk på väg

Ny nordisk marknadschef på Uber

Publicerad: 6 November 2018, 12:47

The Absolut Companys globala varumärkeschef Monika Werthén blir nordisk marknadschef på Uber.


Ämnen i artikeln:

Uber

Det händer saker på Uber i Norden. I går meddelade bolagets nordiska talesperson Bodil Sidén att hon skulle lämna sin post för att bli kommunikationskonsult på Bellbird.

Nu tillsätter bolaget för första gången en nordisk marknadschef i Monika Werthén. Monika Werthén kommer närmast från The Absolut Company där hon haft en roll som global brand director. I hennes uppdrag ingår bland annat att skapa en bild av Uber som en "trovärdig och solid partner till lokaltrafiken samt som en smidig lösning i människors vardag".

– Att Monika börjar på Uber är väldigt roligt och ett viktigt steg för oss i vår varumärkesresa. Hon har med sig mångårig erfarenhet från stora globala företag och hon kommer förvalta vårt fokus på transparens och samtidigt växla upp varumärkesarbetet lokalt i Norden, säger Joel Järvinen, general manager på Uber i Norden.

Tidigare i karriären har Monika Werthén jobbat som nordic brand manager på Philips och Unilever Nordic.

– Det känns fantastiskt kul att börja på Uber – en stark aktör på marknaden med en inspirerande vision om att privatpersoner i princip inte kommer behöva äga egna bilar allteftersom nya transportlösningar kommer till marknaden. Jag ser det som en rolig och tuff utmaning att bygga vidare på denna vision i Sverige och i Norden, säger Monika Werthén i ett pressmeddelande.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Uber

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.