Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny nordisk vd på Viacom

Publicerad: 22 augusti 2018, 09:12

Jesper Dahl tar över som ny nordisk vd på Viacom.


Ämnen i artikeln:

Viacom

Tidigare under förmiddagen meddelade Andrea Sahlgren att hon skulle lämna positionen som nordisk vd på Viacom för att ansvara för Nordic Entertainment Groups annonsfinansierade kanaler.

Nu meddelar Viacom att hennes ersättare blir Jesper Dahl, tidigare distributionschef på Viacom. Jesper Dahl har arbetat inom företaget sedan 2005. Som distributionschef har han bland annat varit med och lanserat streamingtjänsten Paramount+.

– Vi befinner oss i en väldigt spännade fas när det kommer till konsumtion av innehåll, med en extremt snabb tillväxt i just norden. Att leverera starkt innehåll och innovativa lösningar som möter efterfrågan från både konsumenter och partners är viktigare än någonsin och jag ser fram emot att fortsätta utveckla och stärka vårt erbjudande, säger Jesper Dahl i ett pressmeddelande.

Viacom äger bland annat varumärken som MTV, Nickelodeon och Comedy Central.

– Jesper har haft en central roll i våra framgångar i norden och har signifikant ökat vår distribution på dessa marknader. Andrea lämnar verksamheten i mycket gott skick, jag är väldigt glad över att just Jesper nu tar över rodret och fortsätter vårt utvecklingsarbete på den här viktiga marknaden, säger James Currell, chef för Viacom (VIMN) I UK, norra och östra Europa.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Viacom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.