Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny Östersjökorrespondent på Ekot

Publicerad: 23 oktober 2017, 08:19

Foto: Camilla Fagerholm/YLE

Erika Gabrielsson blir ny Östersjökorrespondent på Sveriges Radio Ekot. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 december 2017.


Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Erika Gabrielsson kommer närmast från en roll som nyhetschef på YLE Huvudstadsregionen i Helsingfors. Hon har tidigare varit programledare samt inrikes- och utrikesreporter och producent på svenska YLE. Rekryteringen av Gabrielsson är ett led i den satsning som Sveriges Radio just nu gör på utrikeskorrespondenter.

– Jag är väldigt glad över rekryteringen av Erika Gabrielsson. Våra korrespondenter är lyssnarnas ögon och öron runtom i världen och genom Erika får vi en enormt erfaren och kunnig rapportering om det viktiga området Finland, Baltikum och Polen. Erika är varmt välkommen till Sveriges Radio, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Tillsättandet av Gabrielsson som Östersjökorrespondent innebär att den tidigare rollen som Helsingforskorrespondent försvinner.

– Jag känner mig väldigt ödmjuk inför det här uppdraget! De ska bli otroligt kul att få arbeta med och för Sveriges Radios publik. Området jag ska bevaka, alltså mitt hemland Finland plus Estland, Lettland och Litauen samt Polen, är en otroligt spännande och dynamisk region som jag verkligen ser framemot att få rapportera om, säger Erika Gabrielsson.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

EkotSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.