Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny på jobbet 2022 – här är de senaste övergångarna

Publicerad: 10 januari 2022, 13:34

Jonas Palmqvist (Paritee), Emmy Henriksson och Yosef Newton (Hill & Knowlton), Jonna Säll (Splay) och Roland-Philippe Kretzschmar (Absolut).

Resumé sammanställer övergångarna i kommunikationsbranschen 29 december- 10 januari.


Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriärJonas Palmqvist har mer än 20 års erfarenhet från ledande roller inom kommunikationsbranschen. Nu värvas han av den norska pr-byrån Geelmuyden Kieses ägarbolag Paritee. Jonas Palmqvist har tidigare varit EMEA-chef för Weber Shandwick och partner i Prime som ägs av Weber Shandwick.

Tobias Clewemar lämnar rollen som varumärkeschef på Telenor efter fyra och ett halvt år för rollen som global head of marketing creative på Storytel. Han har tidigare varit chef för planning och strategi på försäkringsbolaget If och haft motsvarande roll på Tele2.

Efter ett år som tillförordnad vd för N365 blir Björn Forsgren permanent på tjänsten när Jonna Säll går vidare till Splay One som också ingår i mediekoncernen Caybon (tidigare Mediaplanet). Hon har under två vändor arbetat närmare sex år på bolaget.

Publicis Media har skapat en ny kundorganisation med syfte att gör rådgivningen mer integrerad. Chef för enheten, som spänner över både Stockholm och Malmö och har 35 anställda, blir Sophie Palmlund som har en lång bakgrund inom Publicis. Hon kommer närmast från rollen som business director på Publicis Media med övergripande ansvar för alla nordiska och lokala kunder.

Mårten Diktonius stärker upp som Content Director på Minnesota och kommer senast från Eventyr. Han har tidigare varit partner och kommunikationskonsult på Step 2 Communication under många år. 

Fabian Cooper är sedan i höstas creative content producer på Minnesota och jobbar främst med byråns filmproduktioner. Fabian har tidigare jobbat på Kanal 5/Discovery, SVT och UR.

Anna Tribbler är formgivare och illustratör på Minnesota. Hon kommer närmast från Zington där hon arbetat som konsult inom visuell design.

Sandra Johnsson, digital production manager på Minnesota, känns igen som koordinator på SES (Sponsrings & Eventsverige) och tidigare bl a även Stockholm Waterfront Congress Center.

Oskar Stenström lämnar jobbet som kommunikationschef på Reform Society där han arbetat i sju och ett halvt år och går över till Ikea i Malmö och en tjänst som ”communication leader”.

Reklambyrån Change anställer Joakim Hökegård från HiQ som ny vd. Han kommer även att leda techbolaget Random State. På HiQ där han har arbetat i sju och ett halvt år i affärsutvecklingsteamet med digital kommunikation och innovation.

Mikael Svensson är ny marknadschef för Optimizely, tidigare Episerver, i Norden. Han har en bakgrund som byråchef och entreprenör och kommer närmast från den digitala serviceleverantören Avanade.

Den småländska temaparken High Chaparral har utsett Hanna Forthmeiier till marknadschef. Hon kommer närmast från en mångårig tjänst som marknadskoordinator på Din Maskin AB i Värnamo och har tidigare arbetat med destinationsmarknadsföring på Jönköping University.

Roland-Philippe Kretzschmar blir chef för digitala plattformar och marknadstransformation på det svenska spritmärket Absolut. De senaste 2,5 åren har han jobbat på papperskoncernen Stora Enso där han bland annat haft ett globalt innovationsansvar för att digitalisera alla kommersiella processer. Han har en bakgrund som pr-konsult på Hill + Knowlton.

Den oberoende digitala designbyrån Aino har anställt Karin Eckerdal som ny digital designer

Kommunikationsbyrån Food & Friends gör tre nyrekryteringar

Lovisa Swärdh studerade design på Bergh och kommer senast från Nord DDB som content creative. Hon ansluter nu som art director.

Olivia Cowzer tidigare social media manager på restaurangkedjan Pincho Nation AB. Hon anslöt nyligen som social media och influencer-specialist.

Rebecca Foss ansluter som pr-konsult på Food & Friends och kommer senast från Micael Bindefeld AB som pr-konsult.

Kommunikationsbyrån Hill & Knowlton gör tre nyrekryteringar.

Emmy Henriksson har under det senaste året varit engagerad i Föreningen för utvecklingsfrågor där hon haft uppdraget som event coordinator samtidigt som hon sitter i styrelsen för Katarina Socialdemokratiska förening. Hon stärker erbjudandet inom public affairs och corporate communications.

Yosef Newton kommer närmast från Redgert Comms där han praktiserade som kreativ strateg. Han har tidigare frilansat som projektledare på Fleek Productions. Han tillhör marketing communications-teamet och arbetar med bland annat Xbox samt andra kunder inom lifestyle-segmentet.

Sara Jones Petersson ansluter från Epidemic Sound där hon jobbat som copyrighter screener. Hon har tidigare praktiserat som pr-konsult/copywriter på BCW. Sara börjar i januari och blir en del av Marketing Communications-teamet.

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

RekryteringKarriär

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.