Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny presschef för herrlandslaget i fotboll

Publicerad: 17 december 2018, 12:10

Foto: Pressbild

Jakob Kakembo Andersson byter regeringskansliet mot svenska herrlandslaget i fotboll.


Ämnen i artikeln:

Svenska Fotbollförbundet

Jakob Kakembo Andersson tillträder sin nya tjänst den 1 januari 2019. Han kommer närmast från en tjänst som pressekreterare hos social- och idrottsminister Annika Strandhäll och har dessförinnan jobbat som presschef på Rädda Barnen.

– Jag är stolt och glad över den här möjligheten. Brinner man för kommunikation och har en passion för fotboll så är det här ett drömjobb. Fotbollförbundet har varit tydliga med att det är viktigt att herrlandslaget är öppet och tillgängligt, det ser jag fram emot att jobba vidare med. Nu längtar jag efter att komma igång och lära känna spelare, ledare och kommunikationsteamet, säger Jakob Kakembo Andersson i ett pressmeddelande.

Jakob Kakembo Andersson efterträder Niklas Bodell.

– Jag är mycket glad över att vi – efter en grundlig process där vi träffat många starka kandidater – har hittat en ny presschef i Jakob Kakembo Andersson. Han har den kombination av erfarenhet, engagemang och personliga egenskaper som vi har letat efter, och som behövs för att lyckas i rollen. Jag är övertygad om att han kommer att bidra till att förstärka vårt kommunikationsarbete ytterligare, säger Andreas Jansson, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Fotbollförbundet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.