Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny presschef på Swedavia

Publicerad: 16 oktober 2018, 08:48

Swedavia utser Robert Pletzin till ny presschef. Han tillträder tjänsten med omedelbar verkan som ansvarig för medierelationerna vid Swedavias tio flygplatser, däribland Stockholm Arlanda Airport.


Ämnen i artikeln:

Swedavia

Robert Pletzin kommer närmast från ett jobb som media relations manager group & corporate på Vattenfall. Där har han under de senaste åren haft olika roller på kommunikationsavdelningen, med fokus på proaktivt mediearbete och finansiell kommunikation.

– Roberts breda erfarenhet från media och kommunikation blir ett tillskott när vi nu utvecklar Swedavias kommunikation för att ta vara på möjligheterna i ett nytt kommunikationslandskap, där vi bland annat vill berätta om utvecklingen av framtidens klimatsmarta flygplatser, säger Linda Sjödin, Marknads- och kommunikationsdirektör för Swedavia i ett pressmeddelande.

Robert Pletzin har både mångårig och bred erfarenhet som journalist, bland annat som reporter på Dagens Industri, Nyhetsbyrån Direkt och Thomson Reuters. Han ersätter Hans Uhrus, som har varit interim presschef på Swedavia.

– Det är förstås roligt och hedrande att få förtroendet att tillsammans med teamet utveckla Swedavias pressarbete och synliggöra Swedavias viktiga roll när det gäller infrastruktur, människors mötande och arbetet för ett hållbart flygresande, säger Robert Pletzin, Swedavias presschef i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Swedavia

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.