Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny tf. vd för Visit Sweden

Publicerad: 31 maj 2017, 11:40

Foto: Vibeke Aronsson

Ewa Lagerqvist blir ny tillförordnad vd på Visit Sweden.


Ämnen i artikeln:

Visit Sweden

Ewa Lagerqvist har efter hon lämnade rollen som nordisk marknadsdirektör för TUI/Fritidsresegruppen för snart ett år sedan drivit konsultverksamhet inom strategisk kommunikation och affärsutveckling. Hon har tidigare arbetat som journalist på Expressen och Ekot.

– Vi är glada att kunna rekrytera en kompetent och kunnig ledare till Visit Sweden. Ewas breda erfarenhet från ledande befattningar inom besöksnäringen kommer att vara mycket värdefulla, säger Karin Johansson, ordförande för Visit Sweden.

Lagerqvist har utöver tiden som journalist arbetat på ledande positioner på bland annat Ving, Fritidsresor, SJ och TeliaSonera.

Från början var planen att Susanne Dahlberg skulle tillträda rollen som vd, men hon tackade till slut nej till uppdraget av personliga skäl. Tidigare tf. vd Kristina Ösund återgår nu till rollen som CFO för Visit Sweden.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Visit Sweden

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.