måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny trio på GP

Publicerad: 4 april 2016, 11:20

Cecilia Vaccari, Axel Håkansson och Henrietta Johansson.

Göteborgs-Posten stärker upp med digital- och tv-kompetens.

Ämnen i artikeln:

Göteborgs-PostenMarkus Hankins

FT

Fredrik Thambert


De tre nya namnen på GP:s redaktion är Axel Håkansson från SVT Göteborg, Cecilia Vaccari från SVT, och Expressens tidigare reporter och nyhetschef för webben, Henrietta Johansson.
– Vi fortsätter rekrytera individer med digital kompetens och stor tv-erfarenhet av olika slag. Vi vill bygga upp oss som ett breaking news-alternativ inte bara i Västsverige, utan även för stockholmare, skåningar eller norrlänningar. Dessutom ska vi lyfta GPTV till nya nivåer, säger Markus Hankins, onlinechef på GP, i en kommentar.

Axel Håkansson har en bakgrund från TV4, SVT och GT. Dessutom har han tidigare vikarierat på GP och då jobbat för GPTV. Cecilia Vaccari har tidigare varit TV-korrespondent i Rio de Janeiro och jobbat på både SVT och TV4. Henrietta Johansson kommer senast från Expressen där hon jobbat både som reporter och nyhetschef, innan det har hon varit reporter på bland annat GT och Sydsvenskan.
– Det känns fantastiskt roligt att vara med om den nysatsning på den digitala journalistiken som görs här nu. Jag tycker det ska bli väldigt roligt att vara med om att utveckla något nytt och spännande som GP Onlines satsning är och jag hoppas vi ska kunna skapa en fantastisk digital journalistik framöver, kommenterar Cecilia Vaccari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev