Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny utvecklingschef på Jarowskij Drama

Publicerad: 28 november 2017, 13:50

Johanna Bergenstråhle, tidigare tf dramachef på TV4/C More, blir ny utvecklingschef på Jarowskij Drama.


Johanna Bergenstråhle har tidigare i karriären jobbat som dramaproducent på Jarowskij. Efter sejouren på Jarowskij gjorde hon ett mellanspel på TV4/C More innan hon nu återvänder till Jarowskij Drama som utvecklingschef. På TV4/C More var hon bland annat senior exekutiv producent för dramaserier samt tf. dramachef.

– Att få leda arbetet med att följa upp succeer som SVTs storsatsning "Vår tid är nu" är ett oemotståndligt uppdrag. Jarowskij lyckas med att vara det lilla kaxiga uppstickarbolaget samtidigt som det har det stora bolagets fördelar. Man behöver målmedvetenhet, kreativt utrymme och finansiell styrka för att driva dramaprojekt, i den starka konkurrens som råder idag. Jag ser enormt mycket fram emot att få bli en del av det kreativa och begåvade teamet på Jarowskij, säger Johanna Bergenstråhle.

Bergenstråhles uppdrag på Jarowskij Drama innefattar att knyta till sig talang, identifiera behov hos beställare och vara en övergripande kraft på utvecklingsdelen.

– Dramaproduktioner är inte bara mycket uppskattade av publiken, det är även en genre som spelar en viktig roll i dagens samhälle. Det ställer stora krav på såväl nya idéer som format. Johanna har lång erfarenhet som producent av film- och tv-produktioner från olika delar av branschen och blir en mycket viktig del i vårt framtidsbygge genom att leda utvecklingssatsningen inom dramaproduktioner, säger Iréne Lindblad, vd för Jarowskij.

Tidigare i karriären har Johanna Bergenstråhle producerat bland annat Welcome to Sweden och trilogin LasseMajas Detektivbyrå.

Jarowskij ligger bakom produktioner som Vår tid är nu, Solsidan, Morran & Tobias och Fångarna på fortet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.