Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ny vd på Playpilot

Publicerad: 16 januari 2018, 09:12

David Mühle.

Foto: Playpilot / Pressbild

Den erfarne sälj- och mediechefen David Mühle tar över tyglarna på Playpilot, en samlingsplats för play- och streamingtjänster.


David Mühle har över 15 års erfarenhet från media- och tv-branschen; Videoplaza, Tradedoubler och Musicbrigade är några av hans tidigare arbetsgivare. Han kommer senast från det amerikanska videostreamingbolaget Ooyala där han var säljchef för Europa och Mellanöstern.

Nu tillträder han som vd för Playpilot, och gör samtidigt en privat investering i bolaget.

– Jag har följt bolaget och använt tjänsten under en längre tid och Playilot löser verkligen ett stort problem, nämligen vad ska jag titta på ikväll, och på vilken tjänst kan jag streama det på. Det digitala tittandet ökar för varje dag som går men det gör också antalet streamingtjänster, vilket gör det riktigt svårt för oss konsumenter att navigera i utbudet. En sån här tjänst kommer behövas på alla marknader, även utanför digitalt mogna Norden och jag ser verkligen fram emot att se till att realisera all denna potential, säger han i en kommentar.

Adam Chrigström är grundare och coo på Playpilot. Han lärde känna David Mühle när denne var säljchef på Videoplaza.

– Jag kände direkt att det här är en person jag skulle vilja jobba med i framtiden, säger han och fortsätter:

– Vi har försökt få över David till vårt team under en längre tid så det känns fantastiskt att han nu äntligen är ombord och timingen kunde knappast varit bättre. Vi står just nu inför en viktig och spännande fas där vi ska skala upp organisationens storlek samt ta oss in på nya marknader. Att då få in någon med Davids internationella kontaktnät samt erfarenhet av att göra små bolag till stora bolag känns helt optimalt.

Playpilot finns i i Sverige och Danmark men planerar etablering på fler markander under våren.

Mårten Färlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.