Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nya korrar på SR

Publicerad: 15 december 2015, 08:52

Palmira Koukkari Mbenga och Hewa Abdelzadeh får nya uppgifter.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Hewa Abdelzadeh tar under 2016 över som korrespondent-trainee i Nils Horners anda. Palmira Koukkari Mbenga blir samtidigt P3:s korrespondent med fokus på frågor för ungdomar.


Ämnen i artikeln:

P3 NyheterSveriges Radio

Under 2015 inrättades trainee-tjänsten i SR:s avlidne medarbetares Nils Horners anda. Den första att anta utmaningen var Nivette Dawod från Aftonbladet. Nu lämnar hon över stafettpinnen till Hewa Abdelzadeh, som först får en grundutbildning i Stockholm för att därefter ge sig ut i världen.

– Det är både speciellt och hedrande att få denna möjlighet. Dels för att drömmen alltid varit att bli korrespondent, dels för att detta görs i Nils Horners anda. Därför är jag otroligt glad att jag nu får denna möjlighet att vara på fältet med Sveriges Radios skickliga korrespondenter, säger Hewa Abdelzadeh i en kommentar.

Hewa Abdelzadeh har arbetat på SR sedan 2013. Han är en av initiativtagarna till nättidningen Komar och har även dirivit en utrikespolitisk blogg på Nyheter24. Närmast har han varit reporter på Radio Swedens kurdiska redaktion.

Palmira Koukkari Mbenga, idag nyhetssändare på P3, blir ny korrespondent för samma kanal. Hon kommer att fokusera på frågor för unga.

– Det ska bli så roligt få ta hem världen till P3-lyssnarna, både i fm och på de digitala plattformarna. Förhoppningsvis bidrar jag till att göra världen lite mindre och mer lättbegriplig på samma gång, säger Palmira Koukkari Mbenga i en kommentar.

Palmira Koukkari Mbenga har arbetat på P3 Nyheter sedan 2013, bland annat som reporter och producent. Hon har även producerat utrikesprogrammet Korrerapporten.

Palmira Koukkari Mbenga tillträder sin nya tjänst i februari. Hewa Abdelzadeh tillträder trainee-tjänsten den 11 januari.

Ämnen i artikeln:

P3 NyheterSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.