Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nya programansvariga på Berghs

Publicerad: 28 april 2017, 08:17

Petronella Turesson och David Alledal

Berghs rekryterar Petronella Turesson och David Alledal som nya programansvariga för AD/Copywriter samt Digital strateg/kreatörs-programmen.


Ämnen i artikeln:

BerghsBerghs School of CommunicationDDBFröjd

I tjänsterna ingår att utveckla utbildningarna för att vara mer anpassade åt den rådande, och framtida, arbetsmarknaden samt träna studenterna i det hantverkt de väntas utföra.

Petronella Turesson kommer närmast från en roll som digital strateg på Fröjd och har innan dess jobbat på bland annat Whispr Group och Creuna.

– Min absoluta spets är inom “digitalt”, jag har satsat på bredd och vill hela tiden testa och förstå nya områden. Jag har förmodligen något slags rekord i att ha jobbat med kunder i flest olika branscher – utöver vapen och tobak kan jag inte komma på någon typ av verksamhet som jag inte snuddat vid. Efter att ha extraknäckt som kursansvarig och föreläsare under flera år känns det som ett naturligt och jäkligt spännande steg att axla programansvaret. Mötet med studenterna tvingar mig att hålla mig ajour, säger Petronella.

David Alledal gick ut från det copywriter-program han nu tar över för så sent som fem år sedan. Under sin tid på Berghs tog han bland annat hem vinster i Future Lions och One Show. Därefter har han arbetat på Hummingbirds och kommer senast från DDB, där han varit copy i snart fem år. Under tiden på Hummingbirds vann Alledal ett Guldägg för kampanjen "30 sekunder" i kategorin Radio.

– Det hade nästa varit enklare att tacka nej, det här kommer nämligen att vara en vansinnigt stor utmaning och omställning för mig. Men jag kan liksom inte sitta här och rekommendera alla andra att vara modiga och progressiva, nu var det min tur att hoppa helt enkelt, säger David Alledal.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.