Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nystartade filmbolaget norpar FLX reklamchef

Publicerad: 21 maj 2021, 09:11

På FLX har Eleonor Sager producerat succér som ”Solsidan” och ”Bonusfamiljen”.

Foto: Eva Lindblad

Eleonor Sager lämnar jätten FLX för uppstickare Breakable Films.


Ämnen i artikeln:

FLXBreakable Film

Som mångårig tv- och långfilmsansvarig har Eleonor Sager varit en av nyckelpersonerna på produktionsbolaget FLX. Hon var bland annat med och producerade kioskvältarna ”Solsidan”, ”Bonusfamiljen” och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. De senaste tre åren har hon i huvudsak arbetat med att utveckla produktionsbolagets reklam- och branded content-erbjudande. Samtidigt har hon skrivit romanen ”Älskar, älskar inte”.

Nu lämnar hon dock bolaget för att i augusti ta över som operativ chef på relativt nystartade Breakable Films. Bakom produktionsbolaget står Splay-grundarna Viktor Linnell och Mikael Ljung. Breakable Films fokus ligger på produktioner för streamingplattformarnas yngre målgrupp. Bolagets första originalformat har premiär i höst på Discovery. 

Läs Resumés helgintervju med Eleonor Sager här! 

Eleonor Sager kommer att ingå i såväl styrelse som ledningsgrupp och vara inblandad i bolagets strategi- och utvecklingsarbete.

– Otroligt spännande att få vara med på den här resan med ett så smart och nytänkande bolag! Breakable är extremt idéstarka, har en förmåga att knyta till sig morgondagens talanger och är framåtlutade i genrer och format. Vi är helt överens i vår gemensamma ambition att bli nästa generations film- och tv-bolag, byggt från grunden för att möta den enorma efterfrågan på kvalitetsinnehåll det omtalade streamingkriget skapat, säger Eleonor i ett pressmeddelande.

– Med Eleonor får vi in Sveriges kanske mest kompetenta och spännande produktionschef, men också en tydligt affärsdriven operativ chef som står på en gedigen kreativ grund. Hon är en drömrekrytering för vilket produktionsbolag som helst och för oss specifikt en helt avgörande pusselbit i vårt bolagsbygge, säger Breakable Films vd Viktor Linnell.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

FLXBreakable Film

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.