Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nytt chefsjobb för Karin Hübinette

Publicerad: 21 september 2016, 12:26

Karin Hübinette blir administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion.


SVT är mitt uppe i en omfattande omorganisation där chefsstrukturen görs om. I den nya organisationen blev Judit Ek nyligen utsedd till nyhetschef broadcast och Michael Kucera nyhetschef planering.

Karin Hübinette blir nu administrativ utvecklingschef på SVT Nyheters riksredaktion.

Hon är känd för tittarna som programledare för Agenda och det egna programmet Hübinette. Hon har även varit programbeställare för nyheter och samhälle på SVT.

Som administrativ utvecklingschef ansvarar hon för utvecklingen av arbetssätt, teknik och administration.

– Karin Hübinette har en bredare och mer komplett erfarenhet av hela SVT:s verksamhet än någon annan. Många känner henne som en av våra mest profilerade programledare, men på senare år har hon skaffat sig kompetens kring i stort sett alla delar av företaget. Det gör henne perfekt för uppgiften att utveckla arbetssätt i ett skede då vi så effektivt som möjligt ska få ut maximalt av SVT:s samlade resurser, säger Ulf Johansson, programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna på SVT Nyheter i ett internt meddelande på SVTs intranät.

Karin Hübinette:

– Jag har jobbat många år som journalist, men har blivit alltmer intresserad av att skapa förutsättningar för ett riktigt bra journalistiskt innehåll. Jag drivs av att hitta kreativa processer, nya lösningar på hur vi jobbar smartare med allt från teknik till administration, säger Karin Hübinette i ett internt meddelande på intranätet och fortsätter:

– Efter att ha arbetat i olika roller på SVT, från programbeställare för nyheter och samhälle, till projektledare på allmän-tv, så vet jag vilken otrolig kunskap som finns på det här företaget och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.