Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Nytt uppdrag för Pär Lager

Publicerad: 15 september 2016, 12:15

Pär Lager, vd för koncernen där Berghs School of Communication ingår, tar plats plats som arbetande styrelseordförande i Academy. Dotterbolaget till Academic Work har utvecklat ett koncept för intensivutbildningar inom it och teknik.


Ämnen i artikeln:

Berghs School of CommunicationUtbildningPär Lager

Academy startade 2015 och har genomfört ett flertal utbildningar inom programmering där deltagarna – hittills 90 stycken – efteråt har erbjudits tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work.

Nu växlar Academy upp satsningen för att erbjuda fler öppna kurser, men även skräddarsydda utbildningar åt kunder.

– Academy adresserar en växande utmaning för svenska företag, samtidigt som man skakar om hela utbildningssektorn i grunden. Jag tycker det är oerhört spännande att få vara med på denna resa som kommer att skapa stort värde både för unga som söker det rätta jobbet och för företag som söker rätt talanger. Jag är övertygad om att vi kommer att skapa historia, säger Pär Lager i ett pressmeddelande.

Pär Lager har de senaste nio åren varit vd för Anthon B Nilsen Utbildning där utbildningsföretagen Berghs School of Communication, Iris och Medlearn ingår. Koncernen i Sverige sysselsätter över 500 medarbetare och har över 20 000 studenter inom yrkesutbildningar och högre utbildningar, samt företagsutbildningar. I Norge har koncernen ytterligare över 30 000 studenter. Pär Lager är även styrelseordförande för branschorganisationen SAUF – Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag och styrelsemedlem i ett antal andra utbildningsföretag, edtech-bolag och ideella organisationer..

Pär Lager har tidigare bland annat varit vd för Berghs School of Communication  samt politiskt sakkunnig i Utbildningsdepartementet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.