lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Officiellt: Erfors tar över Metro

Publicerad: 28 mars 2017, 12:08

Staffan Erfors.

Foto: Pressbild

Staffan Erfors tar som väntat över efter Eric Ljunggren som fått en ny roll på tidningen.

Ämnen i artikeln:

Eric LjunggrenMetroStaffan Erfors

FT

Fredrik Thambert


Förra veckan fick Metros chefredaktör Eric Ljunggren överraskande en ny roll som vice vd på tidningen. Detta efter att de nya ägarna Custos tagit över. Uppgifter har gjort gällande att Realtids chefredaktör Staffan Erfors var vikt för att ta över jobbet på Metro, och nu bekräftas det i ett pressmeddelande.
– Det är kul att få välkomna Staffan till Metro. Han är en mycket erfaren journalist och har även en stor vana vid att vara arbetsledare och publicist, bland annat efter sina sex år som chefredaktör för Kvällsposten, säger Christen Ager-Hanssen, Metros styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

Staffan Erfors var chefredaktör för Kvällsposten 2002-2008. Han fick senare sparken från jobbet som New York-korre på Expressen år 2009 efter att han lånat ut sin lägenhet till den före detta Hells Angels-presidenten Thomas Möller. De senaste åren har han bland annat varit redaktionschef på (den numera nedlagda) Tidningen S, pr-konsult på Agency och kommunikationschef hos Moderaterna i Stockholms läns landsting. Till Realtid blev han värvad så sent som oktober 2016.
– Jag ser framemot att få jobba på Metro. Det är en organisation som fortfarande präglas av en "nybyggarkultur" och med de nya ägarna Custos har det tillkommit ytterligare energi i företaget. Mitt mål är att vi tillsammans ska bygga nordens modernaste och mest lönsamma mediehus, kommenterar Staffan Erfors.

Den förre chefredaktören Eric Ljunggren:
– På väggen i Metros chefredaktörsrum hänger en korsstygnsbrodyr med orden "Fuck it, nu kör vi!". Staffan Erfors passar bra in i en sådan företagskultur. Jag ser fram emot att tillsammans med honom och alla andra på Metro göra Sveriges överlägset största dagstidning ännu starkare, med fokus på digital tillväxt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev