Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Ola Larsmo ny styrelseledamot i PEN International

Publicerad: 27 september 2018, 09:16

Ola Larsmo

Foto: Christine Olsson

Författaren och före detta ordförande i Svenska PEN har valts in i styrelsen för PEN International.


Utnämningen till styrelsen avgjordes under PEN:s årliga kongress i Pune, Indien där 160 delegater från 60 center har samlats under en vecka.

"PEN har ända sedan 30-talet gått i bräschen för kampen mot totalitära idéer och visat hur den goda litteraturen och kampen för yttrandefrihet på ett självklart sätt hört samman. Dessa historiska erfarenheter är tyvärr åter relevanta i ett klimat där auktoritära och intoleranta krafter växer sig allt starkare. Jag är tacksam för att få vara en del av PENs försvar av yttrandefriheten", sade Ola Larsmo i sitt tacktal.

Ola Larsmo är 1957 och är författare och litteraturkritiker. Han var ordförande i Svenska PEN mellan 2011–2017.  PEN International är en världsomspännande organisation för författare och jobbar för yttrandefrihet. Organisationen grundades i London 1921 med syftet att främja vänskap och intellektuellt samarbete mellan författare, försvara yttrandefriheten och värna om världslitteraturen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.