Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Olle Zachrison tar över Ekot

Publicerad: 17 november 2015, 14:07

Foto: Sveriges Radio.

UPPDATERAD. SvD:s redaktionschef Olle Zachrison är ny chef på SR Ekot. Maria Rimpi tar över hans tjänst.


Ämnen i artikeln:

Olle ZachrisonEkotSvenska DagbladetMaria Rimpi

På tisdagseftermiddagen presenterades Olle Zachrison som ny chef för Ekot. Han efterträder Anne Lagercrantz som lämnade tidigare i år.
– Sveriges Radios och Ekots roll i samhället är viktigare än någonsin i dessa oroliga tider. Vi ska bidra med snabb och trovärdig nyhetsrapportering, analys och granskande journalistik med ambition att nå ännu fler, säger Olle Zachrison till SR.

Resumé skrev för bara några timmar sedan om rekryteringen som har dragit ut på tiden. Men offentliggörandet låg då närmare i tiden än vad programdirektören Björn Löfdahl ville berätta.
– Olle Zachrison brinner för journalistiken och är en erfaren, klok och lyhörd chef. Han har stor erfarenhet av att utveckla och förnya den klassiska journalistiken med sin bakgrund från radio, tv och tidningsvärlden. Han har också erfarenhet av att göra en publicistik som når fram till publiken i en stenhård konkurrens, i en kamp om publikens tid och i en kamp mot globala jättar, säger han till den egna sajten.

SvD Näringslivs chef Maria Rimpi tar över som redaktionschef efter Olle Zachrison.
– Att bli redaktionschef på SvD känns väldigt roligt och utmanande. Mitt tydliga uppdrag är att fortsätta digitaliseringen av Svenska Dagbladet, vår journalistik måste utgå från läsarnas behov och beteenden online och vi måste i ännu högre grad frigöra oss från det gamla printtänket. Jag kommer också att jobba nära de kommersiella delarna av SvD för att hitta nya intäkter, säger hon i ett pressmeddelande.

Tidningens chefredaktör Fredric Karén beklagar avhoppet men är nöjd med efterträdaren.
– Lika tråkigt som det känns att Olle slutar, lika roligt är det att kunna presentera Maria som ny redaktionschef. Maria och Olle har följts åt, först på SvD Näringsliv och därefter i redaktionsledningen i många år och hon känns som en helt naturlig efterträdare. De delar synen på branschens utmaningar och hur vi behöver organisera oss för klara den digitala transformationen, kommenterar han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.