Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Omni rekryterar flera redaktörer

Publicerad: 9 augusti 2016, 12:47

Omni rekryterar.

Foto: Omni.se

Nyhetsappen Omni värvar redaktörer från bland annat AP, TT och Ekot. Dessutom knyts inhoppare till tjänsten, bland annat tidigare DN-reportern Jens Kärrman.


Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterAppTT NyhetsbyrånEkotJens KärrmanMarkus GustafssonOmni

Omni förstärker den tio redaktörer starka redaktionen till 14. Det innebär att Omni kommer att ha totalt fem ekonomiredaktörer. Det samtidigt som appen tar in nya frilansare och inhoppare.

Nya på plats är:

Malin Rising, nyhersredaktör. Hon har de senaste åren arbetat som nyhetsredaktör på nyhetsbyrån AP i London. Innan dess var hon i sju år reporter för AP i Stockholm. Tidigare bland annat korrespondent för Wall Street Journal och Dow Jones Newswires i Köpenhamn.

Sebastian Hagberg, nyhetsredaktör. De senaste två åren reporter och redaktör vid Aftonbladets nyhetsdesk. Innan dess NTM och Skånska Dagbladet.

Nina Latvala, ekonomiredaktör. Har det senaste året varit inhoppande nyhets- och ekonomiredaktör på Omni parallellt med ekonomistudier. Innan dess tre år som nyhetsreporter och nyhetschef på Ålandstidningen.

Sebastian Orre, ekonomiredaktör. Idag reporter på nyhetsbyrån TT. Tidigare SvD Näringsliv, Realtid och Riksdag & Departement.

Petter Jerdeen, nyhetsredaktör. Senaste året reporter och digitalredaktör på TT. Tidigare webbredaktör på Expressen och reporter på NTM nyhetsbyrå samt Dala-Demokraten.

Jens Kärrman, fram till i sommar politikreporter på Dagens Nyheter, knyts upp som inhoppare till Omni. Det gör även Lubna El-Shanti, som i sommar arbetat på Sverige Radios Ekot-redaktion.

Med rekryteringarna står det klart att Omnis ”Morning Brief”, där man ger läsarna en uppdatering om ekonominyheter, blir permanent.

– Intresset för vår ekonomibevakning är enormt. Våra nysatsningar inom ekonomiområdet är ett tydligt exempel på hur vår produktutveckling styrs av läsarna, säger Markus Gustafsson, grundare av Omni, i ett blogginlägg.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.