Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

P3 Nyheter rekryterar valreporter

Publicerad: 17 november 2017, 13:41

Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio

Thea Mossige-Norheim blir P3 Nyheters nya politikreporter.


Ämnen i artikeln:

P3 NyheterSveriges Radio

Thea Mossige-Norheim har tidigare jobbat som reporter på bland annat Upsala Nya Tidning och Dagens Nyheter. Från och med nu kommer hon dock bevaka politik med fokus på frågor som berör unga för P3 Nyheters räkning.

– Jag hoppas kunna göra valrörelsen enkel att ta till sig och ha åsikter om. Om jag inte förstår vad exempelvis Morgan Johansson säger så kommer troligtvis lyssnarna inte heller göra det, så konkretiseringar känns viktigt för att folk ska vilja prata vidare om det vi tar upp. Det är viktigare än någonsin att vara en trovärdig nyhetsreporter när så mycket slåss om att få vara fakta. Jag vill visa att P3 Nyheter verkligen står för trovärdighet och oberoende, säger Thea Mossige-Norheim.

Hon kommer även att dyka upp i en rad andra P3-program.

– Det känns väldigt bra att ha en reporter som redan nu bevakar valet med fokus på det som är viktigt i unga personers vardag. Självklart kommer P3 satsa stort på valet under det närmsta året och med rekryteringen av Thea Mossige-Norheim som politikreporter tar vi ett första steg, säger Caroline Lagergren, redaktionschef P3 Nyheter.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

P3 NyheterSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.