Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Parisa Amiri till Icon

Publicerad: 9 maj 2017, 09:18

Parisa Amiri.

Foto: SVT

Parisa Amiri, senast programledare för SVT:s talkshow Edit, blir kulturredaktör på Icon Magazine. Hon fortsätter dock att jobba för SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTIconEditParisa Amiri

Ungdomssatsningen Edit.se lanserades våren 2015 under hård kritik. Parisa Amiri arbetar som frilansare och har under hösten 2016 haft rollen som programledare för Edit talkshow. Det senaste avsnittet sändes i december och Edit har numera fått ta plats som undersajt till SVT.se med oregelbundna uppdateringar.

LÄS MER: Efter kritiken: SVT skrotar Edit.se

Nu tar Parisa Arimi uppdraget som kulturredaktör för Icon Magazine, där hon kommer skriva ett par gånger per år. Hon ersätter Klas Ekman, som blir redaktionsansvarig på bokförlaget Volante. Amiri har förutom SVT, även en bakgrund på Nöjesguiden och SR.

På Icon blir uppgiften att trendspana och analysera kulturvärlden i Sverige och internationellt, samt ge personliga tips på den bästa kulturen just nu.

– Jag har verkligen saknat att få tänka i text kring min masskonsumtion av kultur. Att jag dessutom ska få göra det i mitt favoritmagasin i Sverige är en ren dröm, säger Parisa Amiri i en kommentar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTIconEditParisa Amiri

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News