Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Patrick Svensk tillbaka i branschen

Publicerad: 18 augusti 2017, 09:31

Patrick Svensk har nytt jobb.

Foto: Andreas Elgstrand

Patrick Svensk lämnade abrupt MTG 2014. Nu tar han över som vd och koncernchef för Bright Group med 400 anställda.


Ämnen i artikeln:

Patrick SvenskZodiakNice Entertainment GroupMTGKanal 5

Tv-veteranen Patrick Svensk är tillbaka i rampljuset efter den plötsliga avgången från MTG våren 2014. Då lämnade han positionerna som vd och ordförande för Nice Entertainment samt vice vd för innehåll på MTG.

– Det är väldigt odramatiskt. Vi har kört den här planen som lades fram tillsammans med Hans-Holger Albrecht (dåvarande vd för MTG) i tre år. Nu var vi inte hundra procent överens. Då är det lika bra att gå skilda vägar, sade han då till Resumé.

Patrik Svensk arbetade på MTG i två omgångar under sju år. Han har även en bakgrund som vd för bland annat vd på Zodiak, Kanal 5 och Sky Ventures och har arbetat som rådgivare.

I veckan tillträdde han som vd och koncernchef för Bright Group, ett bolag inom börsnoterade Capman, som designar och utvecklar lösningar för olika typer av event och upplevelser. Här har han suttit som styrelseordförande de senaste två åren.

Bright Groups lösningar kan ses på bland annat konserter och hotell, som till exempel Håkan Hellströms senaste turné och Petter Stordalens hotell At Six. Det var Capman som grundade Nice Entertainment, som Patrick Svensk var med och köpte 2013, under sin tid på MTG.

– Min uppgift är att få ihop alla förvärv som gjorts, hitta organisk tillväxt och bygga långsiktig och stabil lönsamhet. Jag känner bolaget rätt bra och har snabbt kunnat köra igång, säger Patrick Svensk till Resumé.

Erfarenheter finns det gott om när han nu byter sida.

– Under alla år i produktionsbolagen jobbade jag bland annat med event och live-tv. Det segmentet blir jag nu leverantör till, så det finns många grejer att ta med sig. Vi gör bland annat studioproduktionen för The Voice i Finland, och är med och gör Melodifestivalen och Kristallen. Jag lär springa på en del gamla vänner.

Samarbetar ni något med MTG?
– Ja, Playroom, ett av de bolagen jag har jobbat med tidigare är en stor kund till oss.

Om några veckor kan du läsa Karriärsöndag med Patrick Svensk i Resumé.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.