Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Paul Alarcón till Daniel Sachs stiftelse

Publicerad: 8 april 2019, 07:47

Paul Alarcón

Paul Alarcón blir generalsekreterare för Daniel Sachs stiftelse som initierar och finansierar initiativ som främjar ett öppet samhälle. Han kommer närmast från rollen som hållbarhetschef för Stockholms stad.


Paul Alarcóns uppdrag blir att utveckla stiftelsens verksamhet i Sverige och internationellt.

– Den svenska demokratin fyller hundra år i en tid av omvälvande
samhällsförändringar. Och samtidigt som demokratin står stark behöver den
försvaras och förnyas i mötet med dessa nya utmaningar. Jag ser fram emot att
genom stiftelsen bidra till att framtidssäkra det öppna och demokratiska samhället,
säger Paul Alarcón i ett pressmeddelande.

Den tidigare Prime-konsulten har varit hållbarhetschef för Stockholms stad sedan 2015 där han har lett stadens arbete med att motverka segregation och främja social hållbarhet. Han är också ledamot i Svenska Unescorådet som rådger Sveriges regering i frågor rörande FN-organet.

Paul Alarcóns bakgrund ligger inom analys och kommunikation och var tidigare partner på kommunikationsföretaget Prime och kreativ chef på analys- och strategiföretaget United Minds. Han utsågs till supertalang av Veckans Affärer 2015 och har rankats som en av de mäktigaste i hållbarhetssverige 2017-2018 av Aktuell Hållbarhet.

– Jag är oerhört stolt och glad över att Paul blir generalsekreterare för stiftelsen. Paul har vuxit fram som en viktig samhällsledare, och med hans breda erfarenheter från olika samhällssektorer kommer vi att kunna stärka arbetet med att bidra till demokratins förnyelse i gränslandet mellan civilsamhälle och politik, säger
Daniel Sachs.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.