Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Folk på väg

Pelle Porseryd lämnar TV4

Publicerad: 9 maj 2017, 07:28

Pelle Porseryd.

Foto: Andreas Elgstrand

I samband med det sparpaket på minst 90 tjänster som TV4 aviserade för ett antal veckor sedan berättade Casten Almqvist att flera chefstjänster skulle försvinna. Pelle Porseryd har de senaste åren varit produktionschef för de exekutiva producenterna inom TV4-Gruppen, en tjänst som nu försvinner.


Ämnen i artikeln:

Pelle PorserydTv-branschenTV4

– Vi har pratat om en ny roll för mig inom organisationen, men jag känner att det är ett bra läge för mig att göra något annat efter 12 år på TV4. Jag kommer att avsluta det här så bra som möjligt och sedan unna mig själv att ta min tid att tänka stort. Jag stänger inte dörren för någon. Jag behöver en period att lyfta blicken och tänka innan jag tar nästa steg, säger Pelle Porseryd till Resumé och understryker att han anser att kanalens åtgärder för att snabba på omställningen är helt rätt.

Pelle Porseryd började arbeta som producent för TV4 2005 och har jobbat med flera av kanalens större satsningar som "Idol", "Big Brother" och "X-Factor".
– Det är såklart inte helt lätt att lämna en så spännande arbetsplats och jag kommer sakna många kollegor, men beslutet känns helt rätt för mig. Det har varit ett varierat yrkesliv eftersom jag arbetat med olika produktioner hela tiden.

Jag antar att du inte vill diskutera några konkreta framtidsplaner än. Men vad anser du är det mest spännande som händer just nu?
– Det händer fruktansvärt mycket inom rörligt nu. Det har aldrig investerats så mycket pengar på rörligt och fler och fler aktörer slår sig in på marknaden. Bolag som man aldrig hade kunnat föreställa sig skulle syssla med tv-mediet för ett par år sedan då branschen var mer fyrkantig.

– Sedan har vi hela globaliseringstrender. Slår man av geo-blockeringarna så kommer en industri som tidigare varit extremt lokal delas av hela världen på ett helt nytt sätt.

Det har varit händelserika år på TV4 för Pelle Porseryd. 2008 briserade ett mediedrev när han som producent för "Körsslaget" hade en sms-konversation om Brolle Jr. med Alex Schulman som sedan blev offentlig. En incident som höll på att kosta honom jobbet. 2011 blev han mordhotad i samband med att TV4 Gruppen sände Big Brother.
– Tv engagerar och jag har lärt mig hur ett mediedrev fungerar och relationen mellan det vi gör och det som syns i spalterna.

Det program som lämnat störst intryck hos producenten är "Idol". Ett format han anser att kanalen har tagit till en ny nivå de senaste åren.
– Här ligger TV4 i framkant. Det är till Sverige många vänder sig i dag när de ska titta på vad som gör programmet framgångsrikt. För mig ligger programmet extra varmt om hjärtat eftersom det har varit en resa. I dag har vi stort genomslag på olika plattformar förutom att vara hög kvalitets-underhållning i tv.

– En annan satsning som jag är lite extra stolt över är "Hey Baberiba" som var bland det första jag gjorde på kanalen. På några månader gick vi från blankt papper till fenomenal succé med flera priser.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.